Fästmö uthyres

Personalen på en juridisk byrå i Stockholm står plötsligt utan arbete. Chefen har häktats för förskingring och byrån hotas av konkurs. På initiativ av den kvinnliga sekreteraren, den unga, vackra och driftiga Margit Berg, beslutar personalen att starta en alltjänstfirma. Från den skall man t ex kunna beställa barnpassning, blombevattning, köstående, fjärde man i bridge, privat spaning och personkontroll. Företaget döps till "VI KAN" och Margit väljs till direktör. Förutom henne består "VI KAN" av den försvunne advokatens gamla bokhållerska fröken Lauritz, de två unga notarierna Mårtensson och Hellman samt springpojken Vicke. 
Tack vare en omfattande reklamkampanj får den nya firman en god start och uppdrag av skiftande slag saknas inte men ekonomin är fortfarande svag. En stor hittelön utlovas Margit av friherrinnan Rosenskiöld om firman kan leta rätt på en släktklenod åt henne: en hiskligt dekorerad fruktskål från sekelskiftet med sjöjungfrur på foten, rosenknoppar på sockeln och vin!druvor på mellanstycket. 
En ung reklamdirektör, Allan Winkler, kommer med en begäran som Margit avvisar. Han vill att hon skall uppträda som hans fästmö. Allan har, för att bli av med sin mycket efterhängsna barndomsväninna Gertrud Stenström, påstått att han är förlovad och tänker nu presentera en fästmö för henne. 
Slumpen kommer Allan till hjälp. Han lyckas få med Margit på en fest hos en av sina vänner och låter henne där spela fästmöns roll. Margit lovar att tricket skall stå honom dyrt. Allan får emellertid reda på att hon jagar den Rosenskiöldska släktklenoden och då hon visar honom ett fotografi av pjäsen berättar han att det i tjugo år stått en likadan i hans föräldrarhem. Han övertalar henne att följa med hem för att bese föremålet, men till hans överraskning är skålen borta. Det visar sig att hans yngre bror Åke har sålt den till en antikvitetshandlare för att kunna bjuda sin flickvän Eva på bio. 
Margit spårar upp antikvitetshandlaren och bjuder desperat allt högre belopp för att komma över skålen, men den har redan inköpts av Allans mor, som fruktar att donatorn, tant Karolina, skall komma på besök och upptäcka att gåvan är borta. Tant Karolina är ingen mindre än friherrinnan Rosenskiöld; hon söker det andra exemplar som från början ingick i uppsättningen. 
Allan löser Margit från uppdraget att spela hans fästmö men i det ögonblick hon får reda på att Gertrud Stenström vänt sig till "VI KAN" för att ta upplysningar på en viss Margit Berg beslutar firmans chef att fortsätta spelet och tar själv hand om ärendet. 
Allan för in Margit i familjen. Föräldrarna blir mycket förtjusta i henne. Gamle direktör Winkler hatar tant Karolinas pjäs och befriar sig ifrån den genom att tillsammans med sin maka överlåta den i gåva till sin blivande svärdotter. Margit finner det nu svårt att sälja den men det gör inte Vicke. Han är inställd på att rädda "VI KAN" från konkurs och med Åkes hjälp avlägsnas nu skålen på nytt från det Winklerska hemmet. 
Vid den stora familjesammankomsten passar Gert!rud på att avslöja hela historien och Margits roll. Men det enda hon uppnår är att Allan och Margit bekänner att de verkligen älskar varandra. 
Friherrinnan Rosenskiöld har äntligen fått sin efterspanade pjäs. Hon infinner sig hos Winklers med sitt förvärv, som ännu en gång hamnar i de nyförlovades ägo, varvid Allan passar på att demolera den.