Blåjackor

Den sedvanliga morgongymnastiken pågår på gräsplanen utanför Björkhamns flickinternat under ledning av den unga gymnastiklärarinnan Nanette Raquette. Även på pansarkryssaren Fylgia, som ligger ankrad ute på redden, pågår morgongymnastiken. Efteråt blir det morgondopp. 
Furiren Kalle Svensson och hans gode vän officersaspiranten Klas Bergsten får under simturen syn på Nanette och eleven Greta, som de låtsas "livrädda", men som för Kalles del slutar med att Nanette räddar honom ur vattnet, varvid ögonblicklig förälskelse uppstår mellan dem, liksom mellan Klas och Greta. 
Nanette lyckas övertala den stränga fröken Ripa att bjuda aspiranterna på bal i skolan. Men fröken Ripa ångrar sig, när hon ser flickornas entusiasm. Hon ror ut till Fylgia och lyckas övertala kommendörkapten Lilja att dra in landpermissionen balkvällen. 
Det ser ut att bli en stillsam tillställning, till fröken Ripas och hennes kollega fröken Stahres belåtenhet. Flickorna däremot tittar missmodigt på de finniga gymnasister som bjuder upp och hasar runt dansgolvet. 
Ombord på Fylgia står Kalle och Klas och lyssnar längtansfullt på musiken, när de får se tre flickor komma simmande. Det är Nanette och två elever, vilket väcker stor uppståndelse ombord. Men flickorna har listigt räknat ut att de ska kunna begära eskort tillbaka till land, vilket kapten Lilja går med på. Han avdelar en vaktpatrull, som även får tillåtelse att vara med på balen. 
Äntligen blir det fart på dansen, men Nanettes lycka över att Kalle är med grumlas av att flera av hans gamla flammor, och det tycks vara hur många som helst, arbetar på skolan. 
Klas och Greta går på strandpromenaden på natten. De möter en fräck tiggare och ett slagsmål uppstår, med påföljd att Klas förs till polisstationen. Greta följer efter och besöker honom i cellen. De byter snabbt kläder och iklädd Klas uniform smiter Greta ombord på Fylgia för att svara för honom på uppställningen. 
Plötsligt kommer order om att fartyget omedelbart ska avsegla, Klas hinner inte ombord och Greta har inte en chans att komma iland. Hon kallar sig Sixten och klarar sig igenom en del penibla situationer innan bluffen avslöjas; då är de redan långt ute till havs. Då har också den nye kommendörkaptenen ombord, Göran Bergsten, hunnit sakna Klas, som är hans son. 
På internatet blir det skandal när det upptäcks att Greta är försvunnen. Situationen blir inte bättre när hennes faster, fru Hammar, överraskande kommer på besök. Efter diverse genomskinliga lögner berättar Klas och Nanette allt för henne. De tar reda på att Fylgias nästa hamn är Casablanca och flyger dit alla tre. 
I Casablanca finner de hela manskapet på dansrestaurangen Café Imperial, där Kalle till Nanettes förtrytelse just är i färd med att kurtisera en av sina favoritflammor, Odette. Klas och Greta faller i varandras armar och faster och Göran Bergsten gör detsamma. De har nämligen varit kära i varandra i ungdomen och aldrig kunnat glömma varandra, trots att de inte setts på åtskilliga år. Nu är de fria att börja om på nytt. Till slut blir även Kalle och Nanette sams igen och ett vilt rumbadansande utbryter. 
Tillbaka i Sverige igen blir det trippelbröllop. Flottister bildar häck utanför kyrkan och vänner och bekanta väntar på att få lyckönska, däribland ett flertal av Kalles gamla flammor. Men Nanette är lugn, för hon har varit förutseende nog att sätta handbojor på Kalle.