Tappa inte sugen

I en filmateljé pågår inspelning av en slagsmålsscen. Hjälten, spelad av Allan Bergner, ska med styrka göra intryck på hjältinnan, spelad av Ylva Vendel. Men Allan är inte beredd att ge mer än en blek antydan till fight; han vill vara presentabel också i senare scener. Regissören sliter sitt hår. 
Statisten Pelle Olsson, som drömmer om filmkarriär, blixtinkallas och genomför redan i första tagningen ett slagsmål värdigt en filmhjälte -- varpå han genast rusar i väg till borgmästaren för att vigas med Gulli von Lagerbaden, som är filmskådespelerska. 
I filmateljén friar Allan för snart femtielfte gången till Sonja Lind, som än en gång svarar nej. Visst älskar hon Allan, men hon står i början av sin karriär och han är dock en stor stjärna. Hon vill klättrra uppåt av egen kraft och inte med hans hjälp. 
Pelles och Gullis bröllopsresa går tillbaka till ateljén, där Gulli ska göra ett sång- och dansnummer, "Två små statister". Men Gullis danspartner hittar inte kavajen som hör till danskostymen (den lånade Pelle med sig till vigseln), och i hans ställe dansar nu Pelle ut med Gulli. 
Filmbolagets direktör är dock inte imponerad av Pelles prestation och ber honom försvinna -- kanske delvis beroende på att den lyckoberusade Pelle en stund tidigare hivat en blomkruka i skallen på direktören. 
Nu låter sig Pelle inte nedslås så lätt. När Allan berättar att han än en gång friat förgäves till Sonja, är Pelle genast beredd att maskera sig som direktörn och ge Allan sparken. Sedan kan Sonja inte längre påstå att hans framgångar står i vägen för deras lycka. 
Genom den interna högtalaranläggningen råkar Sonja höra vad Allan och Pelle planerar. 
Med spelad berusning kommer Allan för att ta plats framför kameran, och strax efter gör direktören entré. Sonja har förberett sig väl och ger direktören en örfil -- varpå det dyker upp en direktör till. Det är den riktige direktören och inte Pelle som Sonja har klippt till. 
Pelles och Gullis lycka störs oväntat av Abbe, Gullis f d fästman som återvänt från USA, närmare bestämt från Sing-Sing. Abbe är skräckinjagande, och Gulli presenterar Pelle som sin bror. 
Sonja har blivit avskedad för sin örfil, men innan hon går skäller hon ut direktören. Han ger sig inte tid att lyssna på folk och går därför miste om en massa begåvningar. Direktören blir tagen båda av det Sonja sagt och av sättet att säga det. Nu vill han göra henne till stjärna. 
Abbe kommer hem till Pelle och Gulli, och nu kommer Pelle äntligen på ett sätt att bli av med sin rival. Han lyckas med hjälp av en näsduk få tag i Abbes pistol utan att sätta fingeravtryck på den. Nu ska han skjuta sig, säger han, med detta vapen som bara bär Abbes fingeravtryck. Abbe flyr. 
Sonja och Allan har nu huvudroller i samma film. Men samspelet fungerar inte. De spelar inte sina gräl, de upplever dem, säger regissören. 
Pelle har lösningen på problemet: Låt Allan och Sonja spela slutscenerna först! Om de tvingas till upprepade kramar m m, leder detta säkert till försoning också i verkligheten. 
Pelle demonstrear sin idé på direktören och Ylva Vendel, och på dem fungerar det utmärkt. Inom någon minut är deras omfamning mycket kärleksfull. 
Pelles metod visar sig vara lika verkningsfull på Allan och Sonja. De ger varandra en lång kyss. 
Bredvid dem kysser Pelle och Gulli varandra.